opleidingenIk ben Batc-gecertificeerd HBO natuurgeneeskundig therapeut. Tijdens mijn opleiding heb ik vele malen geassisteerd in andere groepen. Sinds 2000 heb ik met enkele honderden cliënten gewerkt.

Mijn scholing in de vijf natuurgeneeskundige principes bestaat uit de volgende opleidingen en trainingen:

  • Tweejarige opleiding Codependency (Aumm Instituut, 2003): werken aan de ontwarring van de wederzijdse verstrikking van innerlijke kinderen in een relatie.
  • Vierjarige opleiding Primal Rebirth Therapie (Aumm Instituut, 2004): teruggaan naar je vroegste (primal) blauwdrukervaringen en herboren (rebirth) weer terugkomen.
  • Diverse trainingen in lichaamsgerichte traumabehandeling (Aumm Instituut, 2003-2005): werken met de restanten van shock in het lichaamsweefsel.

Aanvullende (natuurgeneeskundige) cursussen:

  • Medische basiskennis op HBO-niveau (Academie SAGHO, 2009): anatomie, fysiologie en pathologie; ziekteleer, diagnose en advies.
  • Homeopathie en Bach bloesemtherapie (Civas, 2012): homeopathie is een geneeskundige methode die gebaseerd is op het principe dat het gelijke met het gelijksoortige genezen kan worden. Daarbij wordt op basis van het symptoombeeld gezocht naar de stof die deze symptomen in een gezonde persoon zouden kunnen oproepen. Niet de ziekte wordt behandeld, maar de persoon en hoe deze zijn ziekte ervaart.
  • Chakra- en Aurahealing (Civas, 2013): chakra’s kunnen gezien worden als energiecentrales (in de vorm van een wiel) in het menselijk lichaam, die energie opnemen uit het omringende krachtenveld. Ze zorgen ervoor dat de benodigde energie terechtkomt bij de verbonden organen. Onbalans in de chakra’s betekent een onder- of overactiviteit van de organen.
  • Voedingstherapie (Civas, 2014): een goede gezondheid is een kwestie van een goede balans. Kennis van je spijsvertering en goede daarop aansluitende voeding zijn fundamenteel voor deze goede balans in je lichaam.
  • Magnetiseren (Civas, 2015): het instralen van energie, het verwijderen van negatieve energie en het opruimen van blokkades, om de balans te herstellen tussen lichaam, geest en ziel.
  • Psychosociale basiskennis op HBO-niveau (Nogg, 2016): holistische visie op het herkennen en behandelen van psychische stoornissen.

Voordat ik therapeut werd, heb ik economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (1988) en was ik werkzaam als lezingenorganisator (1989-1999). Ik was naast mijn therapeutschap ook communicatie-adviseur (1999-2013) in diverse maatschappelijk georiënteerde organisaties.

Bel of mail voor een afspraak.