PayodhivanderGraaffWaarom heb ik dit werk gekozen? Ik ben geboren in 1960 en heb als kind al vroeg leren overleven door me zo ‘volwassen’ mogelijk te gedragen, met praten, denken en begrijpen, met heel erg m´n best doen.

Dat maakte me een goede leerling, ik heb 25 jaar ‘op school’ gezeten en had zo´n beetje alles gelezen. Een aangepaste intellectuele jongen die confrontaties uit de weg ging, maar ook een einzelgänger die z´n gevoelens structureel wegstopte. Ik kwetste anderen met m´n harde oordelen en mijn gebrek aan inlevingsvermogen. Rond mijn 35ste begon ik vast te lopen. Mijn ‘recept’ was uitgewerkt en zocht ik schoorvoetend hulp. Ik merkte dat ik niet de enige was die vastzat in oude energieverslindende drama´s. Bewustzijn erover was het begin van de weg eruit.

Langzaam werd ik vriendjes met mezelf, met mijn innerlijk kind en ik zakte laagje voor laagje dieper in mijn gevoel. Ik hoefde niet meer steeds te verdwijnen bij een confrontatie of bij afwijzing. Ik leerde: ‘the healing is in the feeling’ en dat ik eindelijk mijn eigen leven mocht gaan leiden. Tijdens dit proces kwam ook de naam Payodhi op mijn pad als een verruimende suggestie. Als je vast wil kennismaken, klik dan hier voor interviews waarin ik spreek over het innerlijk kind.

Behalve ruim 10 jaar als zorgverlener werkte ik ook 15 jaar als marketing- en communicatieadviseur bij dienstverlenende organisaties (onderwijs, milieu, kinderopvang). Mijn bijdrage is om professionals te helpen om hun kernwaarden te formuleren en deze te helpen vertalen naar hun organisatie en presentatie. Vanuit deze ervaring begeleid ik zorgverleners in het opzetten van een professionele zorgpraktijk.

Wil je meer lezen over innerlijk kind thema´s, klik dan hier voor de literatuurservice. Bel of mail voor een afspraak.